Patizon ve smetaně

Můžete tak připravit i jiné druhy dýně… 

Suroviny:

asi půl kg patizonu

půl cibule

1 zakysaná smetana

2-3 lžíce másla

2 lžíce hladké mouky

mletá sladká paprika

sůl

Postup:

  1. Očištěný patizon nakrájíme na kostičky.
  2. Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, poprášíme paprikou, přidáme patizon, osolíme a podlijeme vodou – stačí 1-2 lžíce.
  3. Udusíme do měkka a nakonec zahustíme smetanou rozkvedlanou s moukou, povaříme.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.