Patizon ve smetaně
Můžete tak připravit i jiné druhy dýně…
Suroviny:
asi půl kg patizonu
půl cibule
1 zakysaná smetana
2-3 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
mletá sladká paprika
sůl
Postup:
- Očištěný patizon nakrájíme na kostičky.
- Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, poprášíme paprikou, přidáme patizon, osolíme a podlijeme vodou – stačí 1-2 lžíce.
- Udusíme do měkka a nakonec zahustíme smetanou rozkvedlanou s moukou, povaříme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.