Patizon ve smetaně
Můžete tak připravit i jiné druhy dýně…
Suroviny:
asi půl kg patizonu
půl cibule
1 zakysaná smetana
2-3 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
mletá sladká paprika
sůl
Postup:
- Očištěný patizon nakrájíme na kostičky.
- Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, poprášíme paprikou, přidáme patizon, osolíme a podlijeme vodou – stačí 1-2 lžíce.
- Udusíme do měkka a nakonec zahustíme smetanou rozkvedlanou s moukou, povaříme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka