Pastinákový bramborák
Nebojte se kombinovat… Suroviny a postup: Nastrouháme čtvrt kg očištěného pastináku, přistrouháme k němu stejné množství syrových brambor, přidáme 1 vejce, 3-4 lžíce krupičky, osolíme a necháme chvíli nabobtnat, podle potřeby přidáme trochu strouhanky, podle chuti třeného česneku a tvoříme menší placičky, které z obou stran smažíme na rozehřátém tuku. Kdo nerad česnek, může ho vynechat nebo nahradit sekanou zelenou petrželkou nebo pažitkou, ale pak musí vymyslet jiný název – bramborák bez česneku není bramborák. Můžeme využít i vařené brambory.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.