Pařížské řezy
Ano, ano, Paříž umí být velice sladká...
Suroviny a pracovní postup: Uděláme těsto ze 30 dkg hladké mouky, 1 vejce, 10 dkg cukru, 6 dkg tuku - například to může být hera, 5 lžic mléka, 1 lžíce kakaa a 1 prášku do pečiva. Z těsta upečeme dvě placky. Dál připravíme krém - uvaříme 5 lžic hrubé mouky a dva vanilkové cukry v půl litru mléka, necháme vychladnout a pak utřeme s 20 dkg másla nebo hery a 20 dkg cukru. Jednu upečenou placku pokapeme rumem, potřeme krémem, poklademe piškoty máčenými v kávě, zakryjeme druhou polovinou krému, položíme druhou placku a ještě přelijeme polevou - ve vodní lázni rozpustíme 8 dkg másla, 8 dkg cukru moučky a přidáme 2 lžíce mléka, 2 lžíce škrobu a 2 lžíce kakaa. Necháme proležet.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU JANA TYŠLEROVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka