Pařížská bomba
Suroviny: 1 hera, 10 dkg cukru moučky, 4 žloutky, 7 dkg kakaa, třetina litru vody, 2 menší sáčky dětských piškotů.
Postup: Heru, cukr moučku a žloutky utřeme do pěny. Svaříme třetinu litru vody a 7 dkg kakaa a necháme vychladnout, teprve studený roztok přidáme do máslového krému a smícháme. Pak přidáme 2 menší sáčky piškotů, zamícháme, lžící namačkáme do dortové formy a dáme do lednice ztuhnout.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.