Pařížská bomba
Suroviny: 1 hera, 10 dkg cukru moučky, 4 žloutky, 7 dkg kakaa, třetina litru vody, 2 menší sáčky dětských piškotů.
Postup: Heru, cukr moučku a žloutky utřeme do pěny. Svaříme třetinu litru vody a 7 dkg kakaa a necháme vychladnout, teprve studený roztok přidáme do máslového krému a smícháme. Pak přidáme 2 menší sáčky piškotů, zamícháme, lžící namačkáme do dortové formy a dáme do lednice ztuhnout.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.