Pan Václav si přál boty a svetr, rodina na něj nemyslí. Přání mu splnila Ježíškova vnoučata

15. prosinec 2023 08:55

Projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata plní přání seniorům i opuštěným lidem. Dárků se dočkal i pan Václav Štěpánek, který je klientem Domova se zvláštním režimem v Kazdově dvoře ve Vonšově-Skalné.

Charitativní projekt Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata už řadu let přináší radost seniorům a opuštěným lidem z celé republiky. Ti si přejí třeba televizi nebo rádio, ale také koncerty, divadelní představení nebo něco na sebe. Pan Václav Štěpánek z Domova se zvláštním režimem Kazdův dvůr ve Vonšově si přál nové boty a svetr.

Přání mu splnila paní Veronika.  „Ten projekt se mi strašně líbí. Jsem ráda, když můžu někomu udělat radost. Bylo mi líto toho, že rodina na pana Václava nemyslí, že se s rodinou nestýká. Bylo mi to líto u srdíčka,“ říká.

Domov se zvláštním režimem se stará o klienty s chronickým duševním onemocněním. Do projektu Ježíškova vnoučata se zapojil už poosmé. „Jsou přání, která se opakují, potažmo se i vrací dárci zpátky. Tento ročník je ovlivněn tím, zda klient má, nebo nemá rodinu. Letošní rok se skutečně povedl, takže do dvou dnů nebylo ani jedno přání volné,“ Lucie Valečková, sociální pracovnice Domova se zvláštním režimem v Kazdově dvoře.

Letos bude v zařízení obdarovaných 45 klientů, před dvěma lety jich bylo i přes 90. Domov plánuje, že se i následující rok do projektu Ježíškova vnoučata opět připojí.

Spustit audio