Ostružinová zmrzlina

Zdravá osvěžující pochoutka bez cukru a umělých dochucovadel. To je ostružinová zmrzlina podle receptu výživové poradkyně Štěpánky Kutišové. Připravená je za chvilku a můžete mlsat bez výčitek.

Ingredience
  • pokrájený mražený banán
  • mražené ostružiny
  • 40 gramů namočených kešu
  • stévie
  • alternativní mléko (kokosové, mandlové)
  • lžička vanilkové esence

Lehce rozmražený banán a ostružiny dáme do mixéru spolu s kešu oříšky a rozmixujeme s trochou alternativního mléka.

Pokud nám na doslazení nestačí sladkost banánu, přikápneme trochou stéviového sladidla. Dochutit můžeme také vanilkovou esencí.

Související

  • 9 receptů na zdravé domácí zmrzliny a nanuky

    Pro zmrzlinu nemusíte jenom ke stánku nebo do cukrárny. Jednoduchá domácí zmrzlina, kterou vyrobíte s obyčejným mixérem, překoná mnohé kupované produkty. 

  • Meruňkový sorbet

    Meruňky jsou jedním z nejbohatších přírodních zdrojů vitaminu A a beta-karotenu. V létě můžete toto ovoce využít třeba na přípravu osvěžující a přitom zdravé zmrzliny.

  • Jahodový koktejl

    Jahody jsou symbolem začínajícího léta, ale také patří mezi velmi zdravé potraviny. Pokud hledáte způsob, jak je jednoduše a chutně zpracovat, zkuste koktejl.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.