Ostružinová zmrzlina
Zdravá osvěžující pochoutka bez cukru a umělých dochucovadel. To je ostružinová zmrzlina podle receptu výživové poradkyně Štěpánky Kutišové. Připravená je za chvilku a můžete mlsat bez výčitek.
- pokrájený mražený banán
- mražené ostružiny
- 40 gramů namočených kešu
- stévie
- alternativní mléko (kokosové, mandlové)
- lžička vanilkové esence
Lehce rozmražený banán a ostružiny dáme do mixéru spolu s kešu oříšky a rozmixujeme s trochou alternativního mléka.
Pokud nám na doslazení nestačí sladkost banánu, přikápneme trochou stéviového sladidla. Dochutit můžeme také vanilkovou esencí.
Související
-
9 receptů na zdravé domácí zmrzliny a nanuky
Pro zmrzlinu nemusíte jenom ke stánku nebo do cukrárny. Jednoduchá domácí zmrzlina, kterou vyrobíte s obyčejným mixérem, překoná mnohé kupované produkty.
-
Meruňkový sorbet
Meruňky jsou jedním z nejbohatších přírodních zdrojů vitaminu A a beta-karotenu. V létě můžete toto ovoce využít třeba na přípravu osvěžující a přitom zdravé zmrzliny.
-
Jahodový koktejl
Jahody jsou symbolem začínajícího léta, ale také patří mezi velmi zdravé potraviny. Pokud hledáte způsob, jak je jednoduše a chutně zpracovat, zkuste koktejl.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.