Ostrava a Liberec jsou v semifinále Poháru ČMFS

14. duben 2004

Fotbalový pohár Českomoravského svazu zná jména prvních dvou semifinalistů. Ligový lídr z Ostravy porazil na domácím stadionu Brno 1:0, a liberecký Slovan si poradil s Blšany 2:0 zásluhou dvou branek Michala Pospíšila. Zbylé dva postupující ze čtvrtfinále určí zítřejší zápasy, ve kterých Příbram přivítá Spartu a jediný druholigista z Jihlavy Teplice.

Jediným střelcem utkání na Bazalech se stal v 33. minutě útočník Žůrek, který poslal za Belicova záda milimetrový Matušovičův centr. Ostravští porazili tým z jihu Moravy podruhé během necelých tří týdnů a zůstávají v boji také o druhou nejcennější klubovou trofej na domácí scéně. Svého soupeře pro semifinále se dozvědí v pondělí. Ofenzivně laděný tým domácích si soupeře podmanil jednoduchou kombinací ve středu pole, častými narážečkami a rychlým přechodem do útoku.

Baník Ostrava - 1. FC Brno 1:0 (1:0)

Branka: 33. Žůrek.
Rozhodčí: Královec - Vodička, Zlámal.
ŽK: Hoffmann - Křivánek, Švancara, Schuster. ČK: 88. Hoffmann.
Diváci: 6410.

Pod Ještědem se první půlhodina zápasu nesla ve znamení neplodné převahy domácích a jediný vzruch přinesla 27. minuta, kdy Slepička umístil míč do blšanské sítě. Při předchozí přihrávce asistent rozhodčího Hojsík ovšem signalizoval ofsajd a gól neplatil. Liberec si vše vynahradil o chvíli později, kdy si Pospíšil naběhl na kolmou přihrávku a vsítil první branku. Gólovou pojistku přidal Liberec zkraje druhého poločasu. Valachovič prudce vypálil, Chvalovský míč vyrazil a Pospíšil doklepl míč pohotově do sítě. Liberec byl aktivnější až do závěrečného hvizdu, a z postupu mezi nejlepší čtyři se raduje naprosto zaslouženě.

Slovan Liberec - Chmel Blšany 2:0 (1:0)

Branka: 33. a 49. Pospíšil.
Rozhodčí: Jiřík - Amler, Hojsík.
ŽK: Polák, Slepička - Pešír, Zelenka.
Diváci: 4280.

autor: vbi
Spustit audio