Opravy lávky přes Chomutovku v centru Chomutova začnou na podzim

3. duben 2018

Most v Riegrové ulici v Chomutově bude znovu otevřený až v příštím roce. Na jeho havarijní stav ukázal odborný posudek a město most uzavřelo pro dopravu i chodce. Teď nechá vypracovat projekt, opravy začnou na podzim.

Chomutov uzavřel kvůli havarijnímu stavu most přes říčku Chomutovku na začátku března s tím, že ji za tři týdny opět alespoň částečně otevře. To se ale nestalo a most v centru města bude pro chodce i dopravu zřejmě uzavřený až do začátku příštího roku. Můstek je dlouhý asi třicet metrů. Kvůli uzavírce musí lidé, kteří míří do centra, obcházet celý blok domů.

Před i za lávkou nechalo město naskládat těsně k sobě betonové květináče, aby se na lávku neprotáhla doslova ani myš. Havarijní stav mostu se ukázal jako velmi nebezpečný. Město proto plánuje rozsáhlou opravu, říká náměstek primátora David Dinda: „Jsme ve fázi, kdy se připravuje projekt. Opravy začnou pravděpodobně na podzim a celá stavba potrvá až do začátku příštího roku.“

Kolik Chomutov zaplatí za opravu mostu v Riegerově ulici, zatím není jasné. Obyvatelé města ale musí počítat s tím, že zacházky směrem do centra a omezení městské veřejné dopravy v tomto místě potrvá ještě téměř rok.

Spustit audio