Oprava Benešova mostu v Ústí nad Labem začne v listopadu. Přinese sebou řadu dopravních omezení

12. červen 2024 11:23

Stavbaři chtějí začátkem listopadu začíst s rekonstrukcí Benešova mostu v Ústí nad Labem. Pro obyvatele Ústí to bude znamenat výrazná dopravní opatření. Některé práce v ulicích města s tím už teď souvisejí – mají je připravit na zvýšený provoz.

Aktuálně se pracuje například na okružní křižovatce pod Větruší nebo na spojnici Krásného Března a Dobětic, kterou zdůraznil primátor Ústí nad Labem Petr Nedvědický z hnutí ANO.

„V tomto momentě je asi nejcitlivější záležitostí rekonstrukce ulice Výstupní v celém profilu a délce, kdy bychom měli do zastavení dopravy na Benešově mostě mít tuto rekonstrukci dobudovanou,“ shrnul Nedvědický.

Místo Benešova mostu bude nejen pro pěší a cyklisty, ale i pro převedení inženýrských sítí, fungovat provizorní lávka přes Labe, na které už také stavbaři začali pracovat.

„Při realizaci lávky jsme začali ohrazením a vymístěním itineráře, který byl na pravé straně Labe. Předpokládáme, že lávku dokončíme někdy kolem 6. listopadu, následně po jejím dokončení předpokládáme uzavření samotného Benešova mostu,“ popsal zástupce zhotovitelských firem Pavel Kuděj.

Z Mariánského mostu se auta dostanou do města jen přes křižovatku pod Větruší

„K největší úpravě asi dojde na křižovatce – ze sjezdu z Mariánského mostu. Auta, která z něj pojedou, budou moci jet jen rovně, do města se dostanou přes kruhový objezd pod Větruší. Do města budou z mostu projet jen autobusy a auta jedoucí od Krásného Března v pravém pruhu,“ doplnila ho vedoucí odboru investic na krajském úřadě Pavla Svítilová.

Všechna opatření spojuje přednostní jízda vozů hromadné dopravy a záchranářů. Mají k tomu pomoct vyhrazené pruhy a také instalace chytrých semaforů, které dokážou průjezd křižovatkami uvolnit a urychlit. Zástupci města, kraje a zhotovitele seznámí veřejnost s dopravními omezeními 26. června.

Spustit audio

Související