Online seznamování: výhody a rizika očima sociální pracovnice

Proč je online seznamování tak populární? Jaké přináší výhody a jaká rizika? O tom si povídáme s Lucií Pastýříkovou, sociální pracovnicí ze Sociální služby Chomutov.

„V dnešní době má člověk k dispozici nepřeberné množství seznamek. Může si tak vybrat, která mu nejvíc vyhovuje – ať už uživatelským rozhraním, nebo službami,“ konstatuje Pastyříková.

Výhodou placených seznamek bývá to, že jsou považovány za solidnější. „Platba za službu seznamky je jakousi zárukou, že ten člověk opravdu existuje a chce se seznámit, ne třeba někoho podvést a podobně,“ přibližuje sociální pracovnice a dodává: „Na podvodníka ale můžete narazit všude, i při osobním setkání.“

Při seznamování mladších hraji největší roli seznamovací aplikace do mobilních telefonů. „Ti mladí mohou na jakoukoli zprávu v seznamovací aplikaci okamžitě reagovat. Na rozdíl od nich starší lidé preferují počítač, u kterého reagují až ve chvíli, kdy si k němu sednou, kdy mají čas.“

Jaké největší výhody a rizika takových služeb podle ní existují? Nejen to se dozvíte z audiozáznamu celého rozhovoru. Přejeme vám pohodový poslech.

Spustit audio