Odbavovací systém v teplické MHD je v provozu. Cestující po měsíci už zase platí

5. únor 2024 10:01

Cestující v Teplicích už zase platí za přepravu Městskou hromadnou dopravou. Zdarma jezdili od Nového roku. Dopravní podnik čekal, až se dodavateli podaří zprovoznit nový odbavovací systém. Město bude s dodavatelem řešit sankce za pozdní dodání, ušlé tržby by měl vyčíslit kraj.

„Kompenzace, ty nám v podstatě bude vyčíslovat Ústecký kraj, jakmile ten systém bude funkční. Kraj garantuje městu nějakou sazbu za kilometr, ty objektivní ztráty, které tam vzniknou, tak bude vyčíslovat městu, město to vyčíslí Městské dopravě Teplice, která má smluvní vztah s Mikroelektronikou,“ řekl náměstek primátora Teplic Tomáš Hadviga (ANO).

Ředitel společnosti Mikroelektronika Michal Satrapa uvedl, že pětitýdenního zpoždění lituje, a upozornil, že nad rámec smlouvy dodali softwarové vybavení předprodeje, pro které od kraje taky dostali certifikaci. O povolení od kraje pro provoz odbavovacího systému ve vozidlech v teplické MHD se firma pokoušela opakovaně. Musela odstraňovat různé nedostatky, třeba zajistit požadované údaje na jízdence.

Kompenzaci pro cestující s předplatným podle ředitele Městské dopravy Teplice Františka Stožického neplánují, protože dopravní podnik jim službu poskytl.

Spustit audio