Od srpna do konce října nepojedou vlaky na trati Lovosice - Česká Lípa

31. červenec 2015

Důvodem omezeného provozu je oprava železničního mostu přes Labe. Později začne i modernizace horního nádraží v Litoměřicích. České dráhy obě výluky spojily v jednu a vlaková spojení budou nahrazena autobusovou dopravou.

Na trati Lovosice - Česká Lípa budou pro cestující zajištěny přípoje na rychlíky v obou městech. Kdo je zvyklý na to, že náhradní autobusy jezdí od nádraží, pozor na to! Ne všude,ale hlavně tam, kde je nádraží mimo obec, se bude jezdit přes obec.

Například v Litoměřicích bude mimo provoz horní nádraží, takže autobusy budou stavět na Vojtěšském náměstí a u pošty. Opravy samotného nádraží začnou až 29. srpna. Do té doby tam z České Lípy budou jezdit i tři páry vlaků pro přepravu kol, ale do konce října České dráhy zruší železniční spojení mezi Žalhosticemi a Litoměřicemi.

Z Lovosic do Žalhostic budou jezdit autobusy a lidé v Žalhosticích mají i možnost koupit si přímo na železniční stanici lístek na vlak a potom s ním přejít na zastávku do Velkých Žernosek a odtud pokračovat do Litoměřic a dál pak náhradním autobusem do České Lípy.

autor: hau
Spustit audio