Od 1. dubna začne Benešův most v Ústí nad Labem fungovat v omezeném provozu

27. březen 2018 08:25

Silničáři finišují s přípravami na omezený provoz Benešova mostu v Ústí nad Labem. Od 1. dubna na něj totiž nové semafory pustí vždy jen jeden autobus nebo trolejbus. Toto opatření má udržet most v provozu do jeho kompletní rekonstrukce.

Hlavním důvodem omezení provozu je špatný stav mostu a jeho nosnost. Řidiči v osobních autech, kteří přes most jezdí, to nemusí cítit, ale pěší si určitě vybaví jakési zhoupnutí ve chvíli, kdy na most najíždí autobusy nebo trolejbusy. Nové opatření má podobné otřesy zmírnit.

V současné době jsou semafory ještě mimo provoz. Na nedělní spuštění nového systému dopravy je už ale téměř všechno nachystané, a to včetně nového uspořádání jízdních pruhů na silnicích kolem mostu.

Kvůli omezenému provozu se mírně prodlouží doba, než se přes Benešův most ve vozech městské hromadné dopravy a dalších autobusů dostanou. Vozy MHD ale mají mít speciální kartičku s identifikací, kterou semafory přečtou a následně je na most přednostně pustí. Čekání by tak nemělo být dlouhé.

Ve směru od centra na Střekov se také posune zastávka „Krajský soud“ o několik metrů dál za křižovatku s ulicí Kramoly. Naopak zastávka přímo u krajského soudu, tedy ve směru ze Střekova do centra města, zůstane na původním místě.

Plánovaná omezení budou platit do generální opravy mostu dr. Edvarda Beneše. Tu chce kraj spustit nejdříve v roce 2020.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související