Obyvatelé Miřejovické stráně v Litoměřicích mají obavy z nové výstavby. Měla by to být řada čtyřpatrových bytovek

13. prosinec 2023 15:06

Obyvatelé Miřejovické stráně v Litoměřicích nesouhlasí s podobou chystaných bytovek. V nejbližším okolí jejich domů má podle developerského projektu vzniknout souvislá řada čtyřpatrových budov. Část obyvatel proti výstavbě sepsala petici.

Asi největší problém je podle obyvatel domů v těsné blízkosti plánované výstavby podoba bytových domů. V podstatě jde o monolit domů postavený do tvaru L, který podle autora petice Martina Škrdlety už stojící rodinné domy v podstatě obklíčí.

Plánovanou podobu domů na Miřejovické stráni si můžete prohlédnout na webu Dobrá realitka.

„Ty nejbližší domy budou zastíněné, takže to ovlivní užívání našich domů. Bude to mít vliv na užívání zahrad iu na funkci solárních panelů,“ vysvětluje Škrdleta.

Problém petičníci vidí také ve zhoršení dopravní situace na Miřejovické stráni. Součástí projektu má být 66 bytových jednotek. Developer ale podle obyvatel nepočítá s garážemi – většina majitelů bytů by tak musela parkovat podél silnice.

Developer je vývojem situace překvapen

Pozemky patří lovosické firmě. Její majitel Vlastimil Petříček na dotaz Českého rozhlasu ohledně petice reagoval překvapeně. O podobné iniciativě prý slyšel poprvé. Nikdo z autorů petice ho prý zatím nekontaktoval.

„Oni mi to podepsali, že s tím souhlasí, a teď s tím je problém – to mi přijde zvláštní. Kdyby město chtělo, tak bych z toho klidně udělal normální domy – tam nebyl vůbec žádný problém. Tam je požadavek města, že tam chtějí mít druhé náměstí,“ shrnul Petříček.

Současný majitel pozemky spolu s připraveným projektem bytového komplexu navíc aktuálně nabízí k prodeji, a to za 40 milionů korun.

Vlastimil Petříček zároveň uvedl, že pokud se pozemky neprodají, zkusí je rozdělit na stavební parcely pro samostatné rodinné domy.

Spustit audio

Související