Obránce Jan Rajnoch se z Turecka vrací do české ligy, posílil Liberec

28. leden 2014

Po několika ztrátách Slovan Liberec posiluje. Po příchodu záložníka Marka Jarolíma oblékne na jaře dres Slovanu také obránce Jan Rajnoch, který podepsal s Libercem půlroční smlouvu s opcí. Naposledy nastupoval zkušený stoper v Turecku za Adanu Demirspor.

„Ozval se mi Honza Nezmar, jak to se mnou vypadá, protože sledoval situaci v našem týmu. Ozval se mi, jestli je možnost to ukončit a přijít do Liberce. Domluvili jsme se, v Turecku jsme si vyšli navzájem vstříc a tady s Libercem už to bylo jednoduché,“ popisuje Jan Rajnoch, jak se rodil jeho přestup na sever Čech.

V Liberci má nahradit na postu stopera Renata Keliče, jehož služby nově využívá italská Padova. Ukolébat se představou, že bude od prvního soutěžního utkání nastupovat v základní sestavě vedle kapitána Kováče, se ale bývalý reprezentant nenechá.

„Nikdo mi neslíbil, že budu hrát, to se ani ve fotbale nedělá. Člověk si musí všechno vybojovat, já jsem tady, protože odešel Kelič a je potřeba doplnit post stopera,“ uvědomuje Rajnoch.

Na domácí soutěž se dvaatřicetiletý fotbalista těší. Také proto, že by kvalita Gambrinus ligy mohla být vyšší, než když ji kvůli angažmá v Turecku opouštěl.

„Já jsem tady teď čtyři roky nebyl, takže se nechám překvapit. Těším se, určitě se to hodně zrychlilo, co jsem si všiml,“ vidí fotbalista kvalitu Gambrinus ligy.

Nejlepší české týmy vidí zkušený fotbalista na čele tabulky. „Je tady výborná Plzeň, je tady výborná Sparta i Liberec, navíc dalších pět týmů, takže se na to těším," říká Jan Rajnoch.

Velkým lákadlem je pochopitelně také účast v jarní fázi Evropské ligy. Jan Rajnoch je členem kádru Liberce teprve druhým dnem, svému novému týmu ale pro boje v prestižním poháru věří.

„Liberec už na podzim uhrál se silnými soupeři dobré výsledky. Nějakou vůlí, bojovností a i přes menší kvalitu třeba bojovností dokázal předčit daleko silnější mančaft,“ dodává frýdlantský rodák a nová posila defenzivy Slovanu.

autoři: David Nyč , vman
Spustit audio

Více z pořadu