Obalované pusinky
V dalších apetýtových receptech vás opět zveme k radám a tipům českého pekaře a cukráře Josefa Maršálka. Tentokrát se zaměříme na to, jak správně postupovat při tvorbě sněhového pečiva jako jsou například pusinky nebo laskonky.
K radám Josefa Maršálka přidáme recept z rodinného archivu naší moderátorky Jarky Vykoupilové – recept na obalované pusinky podle její babičky Alžběty.
Jak na to?
- Na 1 bílek vždy dáváme 5 dkg cukru krystalu – množství si zvolíme podle počtu strávníků
- Nad párou ušleháme sníh s cukrem.
- Lžící hmotu vhazujeme do rozemletých ořechů nebo kokosu a pokládáme na plech s pečícím papírem.
- Pečeme nejprve na 150 stupňů a po 15 minutách zmírníme žár na 120 stupňů.
- Hotové pusinky jsou na dotek pevné a rozplývají na jazyku.
Související
-
Pizza z listového těsta podle pekaře a cukráře Josefa Maršálka
V pondělním Apetýtu zveme k dobrým kuchařským radám českého pekaře a cukráře a také porotce soutěže Peče celá země Josefa Maršálka.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka