Novoroční ohňostroj chystá Most a Ústí nad Labem, na rozdíl třeba od hlavního města

11. prosinec 2022 09:18

Do konce roku 2022 zbývají necelé tři týdny. Některá města v Česku proto už připravují novoroční oslavy, jiná ale šetří. Na severu Čech bude ohňostroj třeba v Ústí nad Labem nebo Mostě.

Most si připravil osmiminutovou show od 19 hodin. V krajském městě se akce uskuteční 1. ledna od 18 hodin a potrvá osm minut a 40 sekund. „Ohňostroj bude odpálen jako v předchozích letech na hradě Hněvín,“  řekla mluvčí mosteckého magistrátu Klára Vydrová. Město za akci zaplatí půl milionu korun

V Ústí nad Labem vyjde samosprávu akce na zhruba 290 tisíc korun. „Tak jako v loňském roce se bude odpalovat z parkoviště u hotelu a restaurantu Větruše,“ uvedla mluvčí města Romana Macová. Hotel se tyčí nad městem, ohňostroj tak podle ní uvidí nejen lidé z centra, ale i dalších čtvrtí.  

Kde letos ohňostroj třeba nebude, je přímo hlavní město Praha, jak potvrdil mluvčí magistrátu Vít Hofman. Podle něj to není vhodné. „Mezi hlavní důvody patří situace na Ukrajině a také nepříznivá ekonomická situace mnohých domácností i potřeba hledat finanční úspory taktéž na straně hlavního města,“ vyjmenoval důvody Hofman.

autor: směna ČRo Sever | zdroj: ČTK
Spustit audio