Jaroslav Sapík slaví 70. narozeniny – buďte u toho, soutěžte a vyhrajte!
Legenda české gastronomie Jaroslav Sapík slaví své 70. narozeniny. Našemu milému kolegovi věnujeme speciální díl Pochoutkového roku v neděli 21. srpna v 10 hodin dopoledne.
Chystáme pro něj narozeninový dárkový balíček, Patrik Rozehnal mu upeče sladké překvapení a navštíví ho přímo u něj doma.
Dozvíte se, jaké pochoutky miluje, když se slaví, čemu věnuje volný čas a přidá i pár kuchařských fíglů.
Soutěžte a vyhrajte
Poslouchejte naše vysílání a můžete soutěžit o dárkovou poukázku v hodnotě 2000 Kč na oběd v restauraci U Sapíků v Klokočné u Prahy.
Stačí odpovědět na soutěžní otázku:
Kolikáté kulatiny oslavil v tomto roce šéfkuchař Jaroslav Sapík?
A) šesté
B) sedmé
Své odpovědi posílejte až do půlnoci z úterý 23. 8. na středu 24. 8. sms zprávou na číslo 90 011 04.
Svou zprávu posílejte ve tvaru Pochoutky A nebo Pochoutky B. Za tímto heslem napište po mezeře své jméno, kompletní adresu a telefon.
V neděli 28. 8. vylosujeme v Pochoutkovém roce po 10. hodině jednoho výherce, kterému poukázku zašleme poštou.
Oslavte s námi významné životní jubileum porotce Pochoutkového roku Jaroslava Sapíka. Poslouchejte Pochoutkový rok v neděli 21. srpna po 10. a v repríze po 21. hodině!
- hrušky
- sýr niva
- pampeliškový (včelí) med
- vlašské ořechy
- černé i zelené olivy
- rukola
- cibulky
- letní bylinky
- sůl
- šťáva z limetky
- čerstvý kváskový chléb
Tip na letní salát
Všechny suroviny smíchejte, chléb přidejte jako přílohu.
Související
-
Jaroslav Sapík vařil pro papeže a pět prezidentů: S první dámou jsem zavařoval meruňkové knedlíky
Vyhlášený šéfkuchař si oblíbil především českou kuchyni. „Nemám rád moderní kuchyň, kde dostanu kus masa s dvěma čárkami omáčky na talíři. S tím moc nesouhlasím.“
-
Oblíbené podzimní jídlo Jaroslava Sapíka je čočka s uzeným bůčkem a salátem z kysaného zelí s křenem
Své oblíbené podzimní jídlo připravil známý šéfkuchař a porotce rozhlasové soutěže Pochoutkový rok Jaroslav Sapík. Zvolil čočku nakyselo s uzeným bůčkem a salátem s křenem.
-
Jaroslav Sapík prozradil své kuchařské fígle a uvařil letní menu pro vítěze jarní soutěže
Pro výherce rozhlasové soutěže Pochoutkového jara uspořádal šéfkuchař a porotce soutěže Pochoutkový rok Jaroslav Sapík letní kurzy vaření.