Kuskus s borůvkami
V Babských radách jsme se věnovali borůvkám a tomu, jak jsou užitečné. Připomeneme, že borůvky podporují střevní sliznici, dezinfikují, obsahují antioxidanty, zastavují průjem a bojují proti plynatosti.
Afty v ústech se začnou hojit, když sníte hrst čerstvých nebo kompotovaných borůvek. Pro malé děti je vhodné sušené plody borůvek rozvařit na řídkou kaši a dávat po lžičkách. Borůvky snižují hladinu krevního cukru.
Budete potřebovat:
- 250 ml jablečné šťávy
- 125 ml kuskusu
- 125 ml borůvek
- 1 vanilkový cukr
Postup:
- Jablečnou šťávu s cukrem a kuskusem smíchejte v rendlíku a přiveďte k varu za stálého míchání, dokud se nevypaří veškerá tekutina.
- Potom stáhněte z plotny a opatrně vmíchejte borůvky.
- Můžete hned jíst teplé, nebo kuskus dejte do misky a nechte 2 hodiny chladit.
- Ozdobte zmrzlinou a šlehačkou a máte originální dezert.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.