Kuskus s borůvkami

V Babských radách jsme se věnovali borůvkám a tomu, jak jsou užitečné. Připomeneme, že borůvky podporují střevní sliznici, dezinfikují, obsahují antioxidanty, zastavují průjem a bojují proti plynatosti.

Afty v ústech se začnou hojit, když sníte hrst čerstvých nebo kompotovaných borůvek. Pro malé děti je vhodné sušené plody borůvek rozvařit na řídkou kaši a dávat po lžičkách. Borůvky snižují hladinu krevního cukru.

Budete potřebovat:

  • 250 ml jablečné šťávy
  • 125 ml kuskusu
  • 125 ml borůvek
  • 1 vanilkový cukr

Postup:

  1. Jablečnou šťávu s cukrem a kuskusem smíchejte v rendlíku a přiveďte k varu za stálého míchání, dokud se nevypaří veškerá tekutina.
  2. Potom stáhněte z plotny a opatrně vmíchejte borůvky.
  3. Můžete hned jíst teplé, nebo kuskus dejte do misky a nechte 2 hodiny chladit.
  4. Ozdobte zmrzlinou a šlehačkou a máte originální dezert.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.