Kuře plněné rajčaty a špenátem. Variací na zpracování kuřecího masa jsou desítky, možná stovky
Kuřecí maso je vhodné pro jakoukoliv tepelnou úpravu - jednoduchou i náročnou. Dnes pro vás máme hodně zajímavý recept, udělejte si kuře plněné rajčaty a špenátem.
- velké kuřecí prso 2 ks
- ½ hrnku sušených rajčat
- ½ hrnku špenátu nasekaného nahrubo
- ½ feta sýra
- ½ hrnku mozzarelly
- olivový olej
- sůl
- mletý pepř
S trochou nadsázky by se dalo říct, že kuře je takový novodobý králík. Poté, co se snížil počet drobných chovatelů králíků, získalo kuře v českých domácnostech podobnou pozici díky snadné úpravě, cenové dostupnosti a lahodné chuti. Kdo by neměl rád jemné, křehké a lehce stravitelné kuřecí maso?
Kuře - to je klasika. Buď pečené nebo smažené, jako je to v tomto receptu, s pěkně křupavou kůžičkou a vůní medu.
Pro svou jemnou chuť, nízké množství tuku, obsah bílkovin, lehkou stravitelnost se kuřecí maso těší u nás oblibě. Kromě prsou připravujeme nejčastěji stehna s kůží i bez ní.
Tak dobrou chuť!
Postup:
Kuřecí prsa osolte, opepřete a potřete olivovým olejem (můžete je pokapat i olejem, ve kterém byla naložená sušená rajčata, kousíčky rajčat a koření pomohou dochutit).
Ostrým nožem nařízněte do masa kapsu a naplňte rajčaty, špenátem a sýrem. Snažte se vložit co nejvíce náplně a párátky spojte naplněné kapsy, aby se příliš nerozevíraly.
Rozehřejte pánev a nechejte maso z obou stran zprudka zatáhnout. Pak máte dvě možnosti - buď maso dodělat na pánvi (na nižším plameni) nebo v troubě předehřáté na 190° Celsia.
Navíc pár tipů od nás:
- Žádná šťáva z kuřete nevyteče, pokud nohy stáhnete k sobě kuchyňským provázkem.
- Mnohem šťavnatější než kuřecí prsa je maso ze stehen.
- Máte rádi nádivku? Zkuste ji rozprostřít kolem pečených kuřecích čtvrtek. Bude křupavější a propečenější.
Související
-
Udělejte si kuřecí prsa na medu! S trochou nadsázky se dá říct, že kuře je takový novodobý králík
S nadsázkou by se dalo říct, že kuře je takový novodobý králík. Poté, co se snížil počet drobných chovatelů králíků, získalo kuře v českých domácnostech podobnou pozici.
-
Kuře je u nás nejpopulárnější drůbeží maso. Udělejte si ho s houbami a určitě nebudete litovat
Kuřecí maso s houbami. Super lehké jídlo, které budete mít za chvíli hotové. Pokud hledáte zdravé a chutné jídlo, tak jste narazili na ten správný recept.
-
Připravte si kuře s křupavými s bramboráčky. Je to zázrak na talíři doslova téměř „z ničeho“
Bramboráky jsou zázrak doslova z ničeho. Stačí vám prosté struhadlo, trocha cviku a budete za hvězdu. Všichni budou mít boule za ušima. Bramborák nebo také cmunda.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.