Bramboráky s uzeným masem
Všeobecně oblíbená klasika.
Ingredience
- 2 brambory
- 2 lžíce kysaného zelí
- 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
- 1-2 stroužky česneku
- 1 malé vejce
- 1 lžíce mléka
- sůl
- pepř
- majoránka
- kousek uzeného masa
- sádlo na smažení
Postup:
- Brambory jemně nastrouháme, zelí pokrájíme, česnek utřeme a všechny suroviny smícháme do hladké směsi.
- Na pánvi rozehřejeme sádlo, lžicí nebo sběračkou klademe těsto, trochu rozprostřeme na placičku, položíme a lehce vmáčkneme plátek uzeného masa a smažíme.
- Když okraje zrůžoví, opatrně obrátíme a dosmažíme po druhé straně.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.