Těstoviny s avokádovým pestem
V pátečním Apetýtu pro vás máme další bezmasý kulinářský tip. I když je pravda, že dnes je Velký pátek a podle křesťanské tradice by tento den o jídle moc být neměl. Připomíná totiž utrpení a ukřižování Ježíše Krista. A platí v něm přísný půst od masa a také půst újmy.
Věřícím je doporučováno, aby se najedli dosyta maximálně jednou za den, a také aby si lidově řečeno odpustili nějakou tu radost, třeba čokoládu nebo kávu.
Ale zpět k našemu receptu!
Budete potřebovat:
- 1 balíček těstovin (hodí se vřetena)
- 2 zralá avokáda
- šťávu z jednoho citrónu
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 hrsti slunečnicových semínek
- strouhaný parmezán nebo čedar
Postup:
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme a odstavíme.
- Mezitím, co se vaří, připravíme pesto.
- Dáme do mixéru všechny ingredience kromě sýru – oloupané a na kousky nakrájené avokádo, citrónovou šťávu, oloupané stroužky česneku, olivový olej a slunečnicová semínka.
- Následně vše v mixéru rozšleháme, pokud je pesto příliš tuhé, můžeme přidat trochu vody.
- Takto připravené pesto pak vmícháme do horkých těstovin a na závěr přidáme i sýr.
Související
-
Cizrnový guláš
V pátečním Apetýtu vybíráme opět z receptů bez masa. Tentokrát budete potřebovat cizrnu.
-
Kapustové karbanátky se sýrem
V pátečním Apetýtu vybíráme z receptů bez masa. Tentokrát budeme potřebovat kapustu – řadí se mezi královny zimní zeleniny.
-
Jáhlové knedlíky bez masa
Je libo nějakou bezmasou dobrotu? Jednou z ingrediencí, kterou budete u tohoto receptu určitě potřebovat, jsou jáhly.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.