Cibulačka

Zázrak z francouzské kuchyně.

Ingredience
  • 4 větší cibule
  • 4 lžíce másla
  • 1 litr vývaru
  • sklenka bílého vína
  • 4 plátky veky nebo bagetky
  • tvrdý strouhaný sýr
  1. Na rozehřátém másle orestujeme cibule nakrájené na půlkolečka pěkně do zlatohněda.
  2. Zalijeme vývarem a vínem, povaříme.
  3. Na jednotlivé porce pak dáme opečený plátek veky se strouhaným sýrem, mělo by se to ještě zapéci pod grilem, aby se sýr roztekl.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.