Cibulačka
Zázrak z francouzské kuchyně.
Ingredience
- 4 větší cibule
- 4 lžíce másla
- 1 litr vývaru
- sklenka bílého vína
- 4 plátky veky nebo bagetky
- tvrdý strouhaný sýr
- Na rozehřátém másle orestujeme cibule nakrájené na půlkolečka pěkně do zlatohněda.
- Zalijeme vývarem a vínem, povaříme.
- Na jednotlivé porce pak dáme opečený plátek veky se strouhaným sýrem, mělo by se to ještě zapéci pod grilem, aby se sýr roztekl.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.