Kapr z Provence

Neškodí dát domácímu šupináči trochu zahraniční vůně!

Suroviny:
2 porce kapra
2 lžíce másla
2 rajčata
1 lžíce rajského protlaku
půl malé cibule
1 stroužek česneku
2 lžíce bílého vína
sůl
citron na šťávu i ozdobu
zelená petrželka

Postup:

1. Porce kapra opláchneme, osušíme a zakápneme citronem a necháme chvíli odležet.

2. Mezitím nakrájíme cibuli a česnek, osmahneme je na lžíci másla, přidáme nakrájená rajčata (kdo chce, může je předem spařit a oloupat) a protlak, osolíme a podusíme, až jsou rajčata měkká.

3. Kapra mírně osolíme, dáme na lžíci rozehřátého másla, podusíme, obrátíme, znovu krátce podusíme.

4. Pak přelijeme připravenými rajčaty, přidáme víno a dodusíme – netrvá to dlouho.

5. Podáváme na nahřátém talíři s vařenými nebo opečenými bramborami, zdobíme petrželkou a citronovými plátky.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.