Meruňková rychlobuchta

Využijeme na ni kompot – to pro případ, že by vám při zaváření některé víčko nedrželo. Jinak je to recept spíše pro zimní období bez čerstvého ovoce.

Suroviny:
400 g polohrubé mouky
150-200 g cukru
3 vajíčka
2 dl oleje
1 kypřicí prášek
1 meruňkový kompot
tuk a mouka na plech nebo pečicí papír

Postup:

1. Rozmixujeme meruňkový kompot i s nálevem.

2. Elektrickými metličkami ušleháme celá vejce a cukr, na závěr přišleháme olej.

3. Do mouky prosejeme kypřicí prášek a vmícháme mouku do vaječné pěny.

4. Nakonec přimícháme rozmixovaný kompot a těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech nebo plech vyložený pečicím papírem. Ve středně předehřáté troubě upečeme.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.