Zakuklený pórek
Suroviny: Pórek - jen bílé části, plátky salámu a těstíčko na obalení – základní poměr: 1 dl mléka, 2 vejce, lžíce polohrubé mouky, lžíce strouhaného eidamu nebo nivy, sůl a tuk na smažení.
Postup: Pórky uvaříme v osolené vodě do poloměkka, scedíme a nakrájíme na špalíky asi 8 cm – podle průměru salámu. Každý kousek zabalíme do plátku salámu, zajistíme párátkem a obalujeme v těstíčku z mléka, vajec, mouky a strouhaného sýra a špetky soli. Vkládáme do rozehřátého tuku a usmažíme.
Dobrou chuť vám přeje Milena Nováková a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka