Grilovaná pražma
Pražma je mořská ryba s výtečným masem, kterou můžete péct, dusit, smažit a taky grilovat – sezóna tomu ještě přeje.
Suroviny:
2 pražmy
sůl
sklenka olivového oleje
2 stroužky česneku
zelená petrželka
citronová šťáva
Postup:
- Umícháme marinádu z oleje, prolisovaného česneku a nasekané petrželky.
- Pražmy vykucháme, očistíme, papírovou utěrkou osušíme a dobře po povrchu i uvnitř natřeme marinádou a osolíme.
- Dáme na rozehřátý gril a grilujeme zhruba 6 minut z každé strany.
- Jako přílohu volíme kousek pečiva a zeleninový salát.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.