Vepřové na pivu
Vepřové s pivem rádo kamarádí!
Suroviny:
700 g vepřového plecka
1 střední cibule
1 lžíce sádla
čtvrt litru světlého piva
3-4 lžíce strouhaného tmavého chleba
kmín
pepř
sůl
Postup:
- Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.
- Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso a ze všech stran ho opečeme.
- Teprve když je maso zatažené, osolíme, opepříme, přidáme kmín, mírně podlijeme vodou a pivem (1:1) a dusíme.
- Šťávu zahustíme tvrdým strouhaným chlebem.
- Podáváme s bramborovým nebo jemným knedlíkem, s chlebem, chutná i s rýží nebo s bramborami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.