Vepřové na pivu

Vepřové s pivem rádo kamarádí!

Suroviny:

700 g vepřového plecka

1 střední cibule

1 lžíce sádla

čtvrt litru světlého piva

3-4 lžíce strouhaného tmavého chleba

kmín

pepř

sůl

Postup:

  1. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.
  2. Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso a ze všech stran ho opečeme.
  3. Teprve když je maso zatažené, osolíme, opepříme, přidáme kmín, mírně podlijeme vodou a pivem (1:1) a dusíme.
  4. Šťávu zahustíme tvrdým strouhaným chlebem.
  5. Podáváme s bramborovým nebo jemným knedlíkem, s chlebem, chutná i s rýží nebo s bramborami.

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.