Vepřové hambáčky
Zkrátka takoví mladší bratři hamburgeru.
Suroviny:
půl kg vepřového masa, například z plecka
100 g uzeného masa
2 vajíčka
sůl
pepř
1 cibule
4 stroužky česneku
hladká mouka nebo jemná strouhanka na zahuštění
tuk na smažení
Postup:
- Obě masa umeleme, přidáme vejce, utřený česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, pepř a osolíme.
- Směs dohustíme moukou nebo jemnou strouhankou, aby se daly tvořit placičky.
- V rozehřátém tuku smažíme po obou stranách a odkládáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Podáváme s oblohou v housce nebo s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou. Chutnají i za studena.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.