Vepřové hambáčky
Zkrátka takoví mladší bratři hamburgeru.
Suroviny:
půl kg vepřového masa, například z plecka
100 g uzeného masa
2 vajíčka
sůl
pepř
1 cibule
4 stroužky česneku
hladká mouka nebo jemná strouhanka na zahuštění
tuk na smažení
Postup:
- Obě masa umeleme, přidáme vejce, utřený česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, pepř a osolíme.
- Směs dohustíme moukou nebo jemnou strouhankou, aby se daly tvořit placičky.
- V rozehřátém tuku smažíme po obou stranách a odkládáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Podáváme s oblohou v housce nebo s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou. Chutnají i za studena.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.