Česnekové brambory
Trochu drsnosti mezi vánoční sladkosti!
Suroviny:
brambory
máslo
česnek
sůl
Postup:
- Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky půl cm silné.
- Naskládáme je na plech vyložený pečicím papírem a dáme do vyhřáté trouby péci.
- Po asi 10 minutách je potřeme vodou, ve které jsme rozpustili kousek másla a rozmíchali utřený česnek. Necháme chvíli zapéci a pak plátky brambor otočíme, znovu potřeme a dopečeme. Solíme před podáváním.
- Druhá verze – bramborové plátky lehce osolíme, naskládáme na pečicí papír a v troubě upečeme. Pak je sesypeme do mísy, přidáme utřený nebo prolisovaný česnek a kousky másla a za horka protřepeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.