Česnekové brambory

Trochu drsnosti mezi vánoční sladkosti!

Suroviny:

brambory

máslo

česnek

sůl

Postup:

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky půl cm silné.
  2. Naskládáme je na plech vyložený pečicím papírem a dáme do vyhřáté trouby péci.
  3. Po asi 10 minutách je potřeme vodou, ve které jsme rozpustili kousek másla a rozmíchali utřený česnek. Necháme chvíli zapéci a pak plátky brambor otočíme, znovu potřeme a dopečeme. Solíme před podáváním.
  4. Druhá verze – bramborové plátky lehce osolíme, naskládáme na pečicí papír a v troubě upečeme. Pak je sesypeme do mísy, přidáme utřený nebo prolisovaný česnek a kousky másla a za horka protřepeme.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.