Česnekové brambory
Trochu drsnosti mezi vánoční sladkosti!
Suroviny:
brambory
máslo
česnek
sůl
Postup:
- Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky půl cm silné.
- Naskládáme je na plech vyložený pečicím papírem a dáme do vyhřáté trouby péci.
- Po asi 10 minutách je potřeme vodou, ve které jsme rozpustili kousek másla a rozmíchali utřený česnek. Necháme chvíli zapéci a pak plátky brambor otočíme, znovu potřeme a dopečeme. Solíme před podáváním.
- Druhá verze – bramborové plátky lehce osolíme, naskládáme na pečicí papír a v troubě upečeme. Pak je sesypeme do mísy, přidáme utřený nebo prolisovaný česnek a kousky másla a za horka protřepeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.