Pracinky kakaové

Zkuste formičky teflonové nebo silikonové, pak není tolik zlobení s vyklápěním!    

Suroviny:

270 g hrubé mouky

210 g másla

100 g mletých mandlí nebo vlašských ořechů

160 g cukru moučky

30 g kakaa

2 žloutky

mletá skořice a případně i trochu utlučených a prosátých hřebíčků

pár kapek citronové šťávy

cukr moučka na posypání

Postup:

  1. Ze všech surovin zpracujeme hladké těsto, zabalíme do mikrotenu a dáme odležet přes noc do ledničky nebo můžeme hned zpracovávat.
  2. Do formiček vtlačujeme malé kousky, naskládáme na plech a v předehřáté střední troubě upečeme. Hned po upečení vyklápíme.
  3. Pracinky pocukrujeme a uložíme do sucha a chladu, raději v jedné vrstvě.