Houbový tatarák

Houbařská sezóna ještě nekončí!    

Suroviny:

300 g čerstvých hub – nejlepší je směs

1 malý rajský protlak

1 žloutek

podle chuti kečup

hořčice

utřený česnek

nakrájená cibule

sůl

pepř

sádlo

Postup:

  1. Na sádle podusíme nakrájené houby.
  2. Do trochu zchladlých udušených hub vmícháme zbylé suroviny – podle vlastní chuti a mažeme na očesnekované topinky.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.