Houbový tatarák
Houbařská sezóna ještě nekončí!
Suroviny:
300 g čerstvých hub – nejlepší je směs
1 malý rajský protlak
1 žloutek
podle chuti kečup
hořčice
utřený česnek
nakrájená cibule
sůl
pepř
sádlo
Postup:
- Na sádle podusíme nakrájené houby.
- Do trochu zchladlých udušených hub vmícháme zbylé suroviny – podle vlastní chuti a mažeme na očesnekované topinky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.