Lilek se sýrem
Kam se hrabe „smažák“!
Suroviny:
1 střední lilek
50-70 g strouhaného sýra
1 vejce
sůl
na obalení – hladká mouka, vejce, strouhanka
tuk na smažení
Postup:
- Lilek nakrájíme na tenčí plátky, osolíme a necháme „vypotit“. Pak lehce otřeme.
- Sýr nastrouháme a smícháme s vajíčkem.
- Polovinu plátků lilku potřeme sýrovou hmotou, slepíme s prázdným plátkem, přitiskneme a obalíme v hladké mouce, rozkvedlaném vajíčku a strouhance.
- V dobře rozehřátém tuku smažíme do zlatova po obou stranách, otáčíme opatrně, aby se plátky nerozdělily. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.