Lilek se sýrem

Kam se hrabe „smažák“!     

Suroviny:

1 střední lilek

50-70 g strouhaného sýra

1 vejce

sůl

na obalení – hladká mouka, vejce, strouhanka

tuk na smažení

Postup:

  1. Lilek nakrájíme na tenčí plátky, osolíme a necháme „vypotit“. Pak lehce otřeme.
  2. Sýr nastrouháme a smícháme s vajíčkem.
  3. Polovinu plátků lilku potřeme sýrovou hmotou, slepíme s prázdným plátkem, přitiskneme a obalíme v hladké mouce, rozkvedlaném vajíčku a strouhance.
  4. V dobře rozehřátém tuku smažíme do zlatova po obou stranách, otáčíme opatrně, aby se plátky nerozdělily. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.