Houbové lečo
Když už nevíte, kam s nasbíranými houbami…
Suroviny:
250 g čerstvých hub
250 g rajčat
250 g zelených paprik
1 cibule
3 lžíce oleje nebo másla
sůl
pepř
případně 2 vejce
Postup:
- Očištěné a nakrájené houby podusíme s trochou vody.
- Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené papriky, osmahneme, pak přidáme podušené houby a dusíme společně.
- V závěru přidáme nakrájená rajčata, podle chuti osolíme, opepříme a dodusíme. Kdo rád hutnější pokrm, může k udušené směsi přidat ještě vejce a za stálého míchání je nechat ztuhnout. Podáváme s chlebem nebo vařeným bramborem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.