Fazolky s houbami

Fazolové lusky se seženou snáz, než čerstvé houby, ale ta kombinace stojí za trochu námahy!    

Suroviny:

400 g fazolových lusků

200 g hub

1 cibule

2 lžíce másla

2 stroužky česneku

mletá paprika

sůl nebo vegeta

máslo a petrželka na přílohové brambory

Postup:

  1. Lusky nakrájíme na menší kousky, pokud mají tuhá vlákna, stáhneme je. Připravené lusky dáme uvařit do osolené vody.
  2. Mezitím udusíme nakrájené houby, jemně osolíme.
  3. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, poprášíme paprikou, přidáme udušené houby, uvařené lusky, ochutíme utřeným česnekem. Podle potřeby dosolíme nebo okořeníme vegetou. Podáváme s vařenými bramborami, které mastíme máslem a zdobíme zelenou petrželkou.

 

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.