Fazolky s houbami
Fazolové lusky se seženou snáz, než čerstvé houby, ale ta kombinace stojí za trochu námahy!
Suroviny:
400 g fazolových lusků
200 g hub
1 cibule
2 lžíce másla
2 stroužky česneku
mletá paprika
sůl nebo vegeta
máslo a petrželka na přílohové brambory
Postup:
- Lusky nakrájíme na menší kousky, pokud mají tuhá vlákna, stáhneme je. Připravené lusky dáme uvařit do osolené vody.
- Mezitím udusíme nakrájené houby, jemně osolíme.
- Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, poprášíme paprikou, přidáme udušené houby, uvařené lusky, ochutíme utřeným česnekem. Podle potřeby dosolíme nebo okořeníme vegetou. Podáváme s vařenými bramborami, které mastíme máslem a zdobíme zelenou petrželkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.