Makronky jsou pusinky spojené krémem
Říká se jim vznešeně makronky. Ale jsou to obyčejné pusinky spojené krémem. Tahle cukrovinka prý pochází z renesanční Itálie (výraz macarone se v Benátkách používal pro jemnou pastu).
Z Itálie dovezla recept na makronky Kateřina Medicejská do Francie. Tam je vylepšily – slepily dvě makronky k sobě krémem. Poprvé to napadlo Pierra Desfontainesa na začátku dvacátého století ve známém pařížském čajovém salonu Ladurée.
Makronky nejrůznějších příchutí se na stejném místě prodávají dodnes. Nejlepší makronky se skládají ze dvou nadýchaných pusinek vyrobených s octem balsamico a ručně sbíranou speciální mořskou solí.
Věděli byste, z čeho se makronky dělají?
a) bílky, cukr a mandle – SMS ve tvaru POCHOUTKY A
b) mléko, žloutky a kakao – SMS ve tvaru POCHOUTKY B
Za správou odpověď připište ještě své jméno a celou adresu a odešlete na číslo 907 77 04. Hrajeme o automatický profesionální vařič rýže s nepřilnavým povrchem od společnosti Gastroback.
Soutěžíme do úterní půlnoci – 16. září!