Tatranský závitek
Ideální jídlo pro slavnostnější příležitost!
Suroviny:
4 větší vepřové řízky nejlépe z kýty
4 vejce vařená
2 vejce syrová
2 kápie
sůl
hladká mouka
strouhanka
tuk na smažení
Postup:
- Řízky naklepeme, osolíme a zabalíme do nich vždy půl kapie a 1 vařené vajíčko. Závitek zajistíme nití nebo párátkem.
- Hotové závitky obalíme v hladké mouce, rozkvedlaných vejcích a strouhance.
- Smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku nebo použijeme fritézu.
- Před podáváním odstraníme nit nebo párátko, závitky šikmo překrojíme, podáváme s hranolky nebo opečenými bramborami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.