Tatranský závitek
Ideální jídlo pro slavnostnější příležitost!
Suroviny:
4 větší vepřové řízky nejlépe z kýty
4 vejce vařená
2 vejce syrová
2 kápie
sůl
hladká mouka
strouhanka
tuk na smažení
Postup:
- Řízky naklepeme, osolíme a zabalíme do nich vždy půl kapie a 1 vařené vajíčko. Závitek zajistíme nití nebo párátkem.
- Hotové závitky obalíme v hladké mouce, rozkvedlaných vejcích a strouhance.
- Smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku nebo použijeme fritézu.
- Před podáváním odstraníme nit nebo párátko, závitky šikmo překrojíme, podáváme s hranolky nebo opečenými bramborami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka