Tatranský závitek

Ideální jídlo pro slavnostnější příležitost!

Suroviny:

4 větší vepřové řízky nejlépe z kýty

4 vejce vařená

2 vejce syrová

2 kápie

sůl

hladká mouka

strouhanka

tuk na smažení

Postup:

  1. Řízky naklepeme, osolíme a zabalíme do nich vždy půl kapie a 1 vařené vajíčko. Závitek zajistíme nití nebo párátkem.
  2. Hotové závitky obalíme v hladké mouce, rozkvedlaných vejcích a strouhance.
  3. Smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku nebo použijeme fritézu.
  4. Před podáváním odstraníme nit nebo párátko, závitky šikmo překrojíme, podáváme s hranolky nebo opečenými bramborami.

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.