Čirok s houbami

Čirok je obilovina bez lepku a dá se koupit v prodejnách se zdravou výživou. Na světě se ho pěstuje skoro 64 milionů tun, nejvíc ho snědí v Indii a Nigérii.

Suroviny:

2 šálky čiroku

4 šálky vody

sůl

1 lžička oleje

miska sušených hub

3 lžíce másla

1 cibule

Postup:

  1. Přes noc nebo od rána namočíme houby do studené vody.
  2. Nakrájenou cibulku zpěníme na másle, přidáme houby i s trochou tekutiny a podusíme do měkka.
  3. Čirok propláchneme na sítu, dáme do kastrolu, zalijeme dvojnásobným objemem vody, osolíme a kápneme oleje. Přivedeme k varu, ztlumíme oheň a dodusíme pod pokličkou do měkka.
  4. Udušené houby smícháme s čirokem a podáváme.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.