Čirok s houbami

Čirok je obilovina bez lepku a dá se koupit v prodejnách se zdravou výživou. Na světě se ho pěstuje skoro 64 milionů tun, nejvíc ho snědí v Indii a Nigérii.

Suroviny:

2 šálky čiroku

4 šálky vody

sůl

1 lžička oleje

miska sušených hub

3 lžíce másla

1 cibule

Postup:

  1. Přes noc nebo od rána namočíme houby do studené vody.
  2. Nakrájenou cibulku zpěníme na másle, přidáme houby i s trochou tekutiny a podusíme do měkka.
  3. Čirok propláchneme na sítu, dáme do kastrolu, zalijeme dvojnásobným objemem vody, osolíme a kápneme oleje. Přivedeme k varu, ztlumíme oheň a dodusíme pod pokličkou do měkka.
  4. Udušené houby smícháme s čirokem a podáváme.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.