Ražniči v troubě
Aneb když do grilování prší… Připravené suroviny můžeme i tak dobře upravit.
Suroviny:
500 g kuřecích řízků
500 g drůbežích jater
200 g anglické slaniny
2 papriky (můžeme kombinovat různé barvy)
1 klobása
2 nožičky tenkých párků
1-2 cibule
trochu oleje
sůl
grilovací koření
Postup:
- Kuřecí maso a játra nakrájíme na větší sousta.
- Klobásu nakrájíme na kolečka, slaninu na nudličky, párky rozkrájíme na špalíčky a ty ještě na konci nařízneme do kříže (při pečení pak vytvoří ozdobného „ježka“).
- Omyté papriky zbavíme semínek a nakrájíme na proužky, cibuli nakrájíme na půlkolečka.
- Všechno dáme na plech s vyšším okrajem nebo na pekáč, promícháme, pokapeme olejem, podle chuti osolíme a posypeme grilovacím kořením – pozor, bývá už samo dost slané. Koření můžeme volit podle vlastní chuti.
- V rozehřáté troubě upečeme do měkka, můžeme podávat s chlebem nebo s vařenými bramborami či rýží.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.