Perník z majonézy
Ale nebude to na slano!
Suroviny:
1 hrnek žitné mouky
1 hrnek hladké mouky
2 lžíce polohrubé mouky
1,5 hrnku mléka
tři čtvrtě hrnku cukru
3 lžíce majonézy
1,5 kypřicího prášku do perníku
tuk a mouka na pekáč
případně 2 lžíce kakaa
Postup:
- Smícháme mouky a cukr s kypřicím práškem. Kdo chce tmavší těsto, přidá kakao.
- Do mísy přilijeme mléko, přidáme majonézu a vypracujeme hladké těsto.
- Nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč a do středně předehřáté trouby dáme péci.
- Zchladlý perník můžeme ozdobit polevou – citronovou nebo čokoládovou anebo jen pocukrovat.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.