Perník z majonézy

Ale nebude to na slano! 

Suroviny:

1 hrnek žitné mouky

1 hrnek hladké mouky

2 lžíce polohrubé mouky

1,5 hrnku mléka

tři čtvrtě hrnku cukru

3 lžíce majonézy

1,5 kypřicího prášku do perníku

tuk a mouka na pekáč

případně 2 lžíce kakaa

Postup:

  1. Smícháme mouky a cukr s kypřicím práškem. Kdo chce tmavší těsto, přidá kakao.
  2. Do mísy přilijeme mléko, přidáme majonézu a vypracujeme hladké těsto.
  3. Nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč a do středně předehřáté trouby dáme péci.
  4. Zchladlý perník můžeme ozdobit polevou – citronovou nebo čokoládovou anebo jen pocukrovat.

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.