Horácké kuře

Můžeme tak připravit celé kuře nebo jen stehna.

Suroviny:

1 kuře nebo 4 stehna

1 cibule

1 malá konzervička rajského protlaku

50 g slaniny

5 celých pepřů

3 nová koření

1 bobkový list

sůl

sádlo

Postup:

  1. Slaninu dáme do mrazáku, až ztuhne, nakrájíme z ní klínky a prošpikujeme kuře nebo stehna, osolíme. Pokud se nám do špikování nechce, nakrájíme slaninu na kostičky a společně s kuřetem dáme na cibulový základ.
  2. Na sádle v pekáčku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme protlak, koření, přilijeme trochu vody a položíme na to kuře, případně i nakrájenou slaninu.
  3. Při pečení přeléváme výpekem, hlídáme, aby se tekutina zcela neodpařila a dusíme do měkka.
  4. Podáváme s rýží nebo s bramborovými noky.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.