Salát z tuňáka

Nebojte se, tady kosti vážně nehrozí!

Suroviny:

2 malé konzervičky tuňáka v oleji

2 větší cibule

1 červená paprika

asi 3 lžíce majonézy

šťáva z půlky citronu

pepř

sůl

případně na špičku nože chilli

Postup:

  1. Cibuli nakrájíme na kolečka a papriku na proužky. Promícháme a rozdělíme na talířky.
  2. Na tento základ rozdělíme maso z tuňáka.
  3. Dresink umícháme z majonézy, citronové šťávy, pepře a trošky soli, kdo rád ostřejší, přidá si špetku chilli. Dresinkem pak přelijeme tuňáka a podáváme s pečivem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.