Salát z tuňáka
Nebojte se, tady kosti vážně nehrozí!
Suroviny:
2 malé konzervičky tuňáka v oleji
2 větší cibule
1 červená paprika
asi 3 lžíce majonézy
šťáva z půlky citronu
pepř
sůl
případně na špičku nože chilli
Postup:
- Cibuli nakrájíme na kolečka a papriku na proužky. Promícháme a rozdělíme na talířky.
- Na tento základ rozdělíme maso z tuňáka.
- Dresink umícháme z majonézy, citronové šťávy, pepře a trošky soli, kdo rád ostřejší, přidá si špetku chilli. Dresinkem pak přelijeme tuňáka a podáváme s pečivem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.