Vepřové na jablkách s kuskusem
Jako přílohu můžete volit i rýži nebo brambory, ale kuskus tomu sluší!
Suroviny:
4 plátky krkovičky
2 jablka, raději kyselejší
1 cibule
pepř
sůl
1-2 lžíce čerstvého sýra typu lučina
2 lžíce sádla nebo oleje
kuskus
Postup:
- Plátky krkovičky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na rozehřátém tuku společně s nakrájenou cibulí.
- Podlijeme vodou a dusíme. Hlídáme, aby se tekutina zcela nevypekla.
- Po 30 minutách přidáme osminky jablek, kterým vykrojíme jaderník, slupky můžeme nechat.
- V závěru přidáme 1-2 lžíce sýra typu lučina, promícháme.
- Připravíme kuskus podle návodu. (Stačí vysypat šálek kuskusu do dvojnásobného množství vařící osolené vody s pár kapkami oleje, přiklopit, vypnout oheň a nechat nabobtnat. Po pár minutách je hotovo, jen nakypříme vidličkou.)
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.