Mrkvový chléb
Příjemná změna v repertoáru doma pečeného chleba.
Suroviny:
1 hrnek žitné mouky
1 hrnek pšeničné hladké mouky
1 hrnek vody
půl sáčku suchého droždí
2 střední mrkve
2 kávové lžičky soli
Postup:
- Mrkve oškrábeme a nastrouháme.
- Do mísy dáme obě mouky, sůl, suché droždí, promícháme a zalijeme hrnkem vody, dobře propracujeme vařečkou.
- Zapracujeme strouhanou mrkev a necháme 15 minut odležet.
- Pak těsto znovu propracujeme, vložíme do silikonové formy a necháme hodinu kynout v teple. V závěru kynutí už necháme rozehřát troubu na 220 stupňů.
- Vložíme formu s chlebem, teplotu stáhneme na 200 stupňů a asi 30-35 minut pečeme.
- Po upečení vyklopíme z formy na prkénko, zakryjeme čistou utěrkou a necháme vychladnout.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka