Rybí rizoto
Přidejte si ryby do jídelníčku, vaše zdraví vám bude vděčné!
Suroviny:
400 g rybího filé
1 šálek rýže
1-2 šálky mražené směsi hrášek a mrkev
1 cibule
100 g sýra na strouhání – obvykle eidam
sůl
olej
Postup:
- Na sítu propláchneme rýži, zalijeme ji dvěma šálky vody, osolíme, vložíme celou oloupanou cibuli a dáme dusit.
- Mezitím částečně povolené filé nakrájíme na malé kousky, osolíme a na oleji opečeme.
- Hrášek s mrkví mírně podlijeme, osolíme a udusíme.
- Z udušené rýže vyndáme cibuli, vmícháme udušenou zeleninu a opečené filé, lehce promícháme a na talíři sypeme porce strouhaným sýrem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.