Domácí sulc

Domácí je domácí a není to tak pracné.

Suroviny:
1 vepřové koleno
sůl
5 kuliček pepře
2 kuličky nového koření
k podávání – ocet, cibule, dobrý chléb

Postup:

1. Koleno opláchneme, obereme případně zbylé štětinky a dáme vařit do osolené vody.

2. Vaříme zvolna, až je maso měkké, pak ho vyndáme a vývar dál zvolna vaříme, aby zhoustl. Svaříme asi na polovinu původního objemu a přecedíme. Dobré je, když můžeme přidat kůži.

3. Maso i kůži nakrájíme na menší kousky, dáme do vhodné mísy nebo do několika malých misek, zalijeme vývarem, necháme zchladnout a případně sebereme tuk z povrchu. Pak zakryjeme a dáme do chladu ztuhnout.

4. Podáváme s octem (každý si naředí vodou podle své chuti), cibulí a chlebem.