Čokoládový likér
Týden s recepty z Centra Bohuslava Martinů v Poličce Suroviny a postup:20 dkg kandisového cukru a 4 tabulky hořké čokolády se nechá v půl litru mléka rozvařit. Mezitím třou se 4 žloudky s 5 dkg práškového cukru s vanilkou, přidá se zchladlá hořejší směs a osmina litru čistého lihu dobře se promíchá a nechá nejméně 14 dnů uležet. Podává se se špičkou šlehané smetany. (Doslovné znění z rukopisného sešitku sestry Bohuslava Martinů.)
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A CENTRUM BOHUSLAVA MARTINŮ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka