Čínská pečeně

Týden s recepty z Centra Bohuslava Martinů v Poličce Suroviny a postup:Pěkné vepřové maso se potře sardelovým máslem a dá se péci. K němu se dá na plátky nakrájená velká cibule, pár zrnek pepře, nového koření, kousek bobkového listu a citrónové neb pomerančové kůry. Když je maso měkké, vyndá se a na ostatní se přilije dle potřeby vody, nechá se hodně povařit, zahustí se kyselou smetanou, v které se rozkloktá přiměřeně mouky. Vše se ještě povaří a přecedí na připravené nakrájené maso. (Doslovné znění z rukopisného sešitku sestry Bohuslava Martinů.)

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A CENTRUM BOHUSLAVA MARTINŮ!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.