Kapr na víně
Suroviny: Půl kapra ( 4 porce), asi 0,5 l bílého vína, 2-3 bobkové listy, 8-10 celých pepřů, citrónová šťáva, sůl.
Postup: Kapra lehce osolíme, položíme do kastrolu a necháme asi hodinu odležet v chladu, poté zalijeme vínem, přidáme koření a ještě necháme v chladu asi půlhodiny. Nakonec zakapeme citronem a zvolna uvaříme-udusíme. Podáváme s bramborem nebo s rýží.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.