Jablečná grenadýna

Suroviny: Půl kg jablek, 2 l vody, 2 sáčky ovocného čaje podle chuti, hřebíčky, citrónová šťáva, švestky, rybíz, vanilkový cukr, med nebo šťáva z kompotu…

Postup: Vaříme jablka ve vodě čtvrt hodiny, pak v tom louhujeme ovocný čaj a přidáme koření, případně další ovoce – chuť podle sebe.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ, VĚRA SAILEROVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.