Jablečná grenadýna
Suroviny: Půl kg jablek, 2 l vody, 2 sáčky ovocného čaje podle chuti, hřebíčky, citrónová šťáva, švestky, rybíz, vanilkový cukr, med nebo šťáva z kompotu…
Postup: Vaříme jablka ve vodě čtvrt hodiny, pak v tom louhujeme ovocný čaj a přidáme koření, případně další ovoce – chuť podle sebe.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ, VĚRA SAILEROVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.